PEJUANG HEBAT USAHAWAN PEMBINA RANGKAIAN TNPOD8581 HAI O

MELASTIK KE BINTANG? Perkara mustahil yang boleh dicapai oleh manusia. Betul ke? Jawapannya tidak. Kenapa! Hari ini teknologi telah menjadikan manusia boleh melastik ke bintang: bagaimana? Menggunakan teknologi angkasa lepas dan kapal angkasa lepas ke langit adalah merupakan TINDAKAN MELASTIK KE BINTANG. Maknanya, tiada yang mustahil untuk dilakukan kerana Rekod Bukan Untuk Dipegang Tetapi Untuk Dipecahkan.
Apa kaitannya dengan kita? Berdasarkan penelitian sebagai seorang sejarawan dan sains sosial sebelum ini, hakikatnya orang Melayu memiliki sempadan diri yang telah menghadkan potensi diri untuk berubah dan menjadi agen kepada perubahan. Kita sendiri menyekat diri untuk berubah dari biasa-biasa menjadi luar-biasa. Bagaimana? Bila kita ingin melakukan penajaan atau berkongsi pengalaman bisnes, maka muncul sempadan diri iaitu pertama, bisnes ini keluar modal atau tidak? Kalau keluar modal tak jalan atau kalau keluar modal lebur (hilang) macam-mana? Kenapa soalan ini biasa diajukan oleh prospek-potensi? Kerana mereka semenjak zaman penjajah (British), moyang dan datuk-nenek, malah ibu bapa sendiri mengambil pendekatan mudah dan selamat iaitu belajar tinggi ke, atau sederhana, atau rendah, atau tidak sekolah…cara paling mudah dalam hidup ialah BEKERJA MAKAN GAJI, tiap-tiap bulan dapat DUIT! Cukup ke tidak? Inilah budaya yang telah ditanamkan sehingga menghalang atau menghadkan potensi diri untuk berubah, setiap orang ada peluang untuk berubah. Sebab tu bila dicadangkan modal untuk dapatkan demo-set contohnya RM21K mereka dalam keadaan kurang selesa kerana, gaji mereka mungkin hanya RM2K. Inilah yang menyekat peluang kepada sesiapa sahaja untuk berubah dalam kehidupan.
Sempadan diri kedua, ialah budaya pengguna! Kita menjadi insan yang hanya bersedia untuk membeli dan menggunakan produk. Kenapa perlu buat produk? Tak payah susah-susah, dan beli dah siap kan senang. Inilah mentaliti yang perlu diubah dan dilaksanakan.

FIKIRKAN SEJENAK !!! DI MANA  ANDA ADA SEKARANG?? ADAKAH ANDA :

  • makan gaji
  • bekerja sendiri
  • mempunyai perniagaan sendiri
  • mengintai peluang perniagaan
  • mencari peluang perniagaan
  • mencari ilmu perniagaan

TO BE THE BEST JOINT THE BEST HAI-O MARKETING 

    • RM500 juta asset tidak berhutang
    • RM200 juta Fix deposit
    • 17 tahun dalam MLM(Multi Level Marketing)-1992
    • Hai-O Enterprise lebih 30 tahun di Malaysia
    • Hai-O Enterprise tersenarai di BSKL-Bursa Malaysia Papan Pertama
    • Hai-O disenaraikan sebagai 9 syarikat yang terkaya di Asia
    • Berdaftar di DSAM(Direct Selling Association of Malaysia)
    • Mendapat anugerah khas daripada mantan PM Tun Abdullah Hj Ahmad Badawi sebagai Syarikat Bukan Bumiputera melahirkan ramai usahawan jutawan Bumiputera yang berjaya
  • Mendapat Anugerah FORBES ASIA “BEST UNDER A BILLION” Tahun 2007,2008 dan 2009 berturut-turut
    • Keharmonian serta kerjasama yang bijak diantara syarikat dan pengedar Hai-O telah membuahkan kejayaan yang tidak terbatas.Bersama-sama kita teruskan gandingan yang mantap ini hingga ke titik infiniti.
  • Seiring kemajuan syarikat,Hai-O Marketing akan berpindah ke sebuah premis baru demi mengukuhkan lagi pengurusan serta pentadbiran perniagaannya.Premis baru Hai-O Marketing yang terletak dijalan Kapar dan berkeluasan 28 ekar ini akan menempatkan semua pejabat operasi dan logistiknya.

“Dalam perniagaan Hai-O anda akan dibimbing dari langkah pertama.Anda hanya perlu ikut dan praktikkan apa yang anda pelajari.Sistem dan plan sangat hebat,semua telah tersedia untuk anda.Apa yang perlu hanya buka mata dan hati anda.Anda berhak mencipta berapa pendapatan yang anda mahu.Anda sendiri yang tentukan….”

PENGENALAN HAI-O TNPOD 8581

  • TNPOD 8581  telah memperkenalkan  PROJEK I-KISS POWER 2U yang menekankan mencapai maklamat menjadi SM (sales manager) setidak-tidaknya  pada bulan pertama dengan menjual 10 set produk PREMIUM BEAUTIFUL CORSET @ 10 set  BIO AURA ketika itu.Ternyata projek yang di perkenalkan kini menjadi ikutan & pengubahsuaian oleh beberapa kumpulan yang muncul kemudian nya tetapi tidak begitu menekankan kepada penjualan sebaliknya mengeluarkan modal  RM21 ribu.
  • Projek RM21 ribu juga di perkenalkan oleh TNPOD8581 menerusi pinjaman bank (BANK RAKYAT & KOPERASI) dan seterusnya mengeluarkan modal sendiri.Sebab itu TNPOD 8581 berkembang pesat dari bulan MEI 2001 sehingga pertengahan 2005,iaitu bermula nya gangguan terhadap perniagaan MLM ini.Tetapi kini semuanya telah mula di atasi & berdiri semula..
  • Memperkenalkan sistem LATIHAN KEPIMPINAN & KEUSAHAWANAN MLM dalam proses melahirkan usahawan jutawan.Sehingga kini melahirkan hampir 60 CDM & hampir 800 usahawan berpangkat diamond dengan keahlian mencecah 20,000 keahlian di malaysia.Memilik 50 buah stokis & di jangka meningkat kepada 12 buah pada akhir tahun 2008.
  • TO BE THE BEST ,JOIN THE SUCCESS  TNPOD 8581.

Telah mencipta THE NEW POWER OF SELLING , THE NEW POWER OF SPONSORING,& THE NEW POWER OF SYSTEM iaitu 3’S.

SUPER-CDM SAFIAH BT YUSOP
SUPER-CDM JAMSARI BIN MOKHTAR

PENGASAS TNPOD 8581

MENCIPTA SEJARAH – MENCETUS REVOLUSI-MERINTIS SEGALA KEMUNGKINAN

SCDM Hjh Safiah Yusof dan SCDM Hj Jamsari Mokhtar

Pada mulanya pembabitan dalam dunia perniagaan Jualan Langsung(MLM) hanya ingin mendapat pendapatan sampingan,akan tetapi pada bulan pertama pembabitannya dalam perniagaan tersebut dia sudah memperolehi pendapatan lebih RM 4 ribu dan mengejutkan dirinya adalah apabila masuk bulan ke ketiga pendapatan yang diperolehi dari jualan pakaian dalam(Premium Beautiful) tersebut sudah mencecah ke lima angka.

Melihat perkembangan yang positif ini,Safiah mula mengambil nekad untuk melibatkan diri terus dalam bidang MLM dibawah syarikat Hai-O Marketing Sdn. Bhd. sehinggakan sanggup meninggalkan kerjayanya yang selesa dalam bidang pendidikan semata-mata untuk memberi tumpuan sepenuh masa pada perniagaan produk pakaiam dalam Premium Beautiful.

“Setelah 7 tahun menjadi guru,tahun 2002 saya berhenti 24 jam untuk terlibat sepenuh masa.Saya sebenarnya dah lama terlibat dalam MLM.Dah lebih 20 syarikat jualan langsung pernah saya sertai namun produk pakaian dalam(Premium Beautiful) ini adalah yang paling berkesan dan mendapat sambutan.Bulan pertama saya jual dah dapat dalam RM4 ribu dan paling mengejutkan bulan keempat pendapatan saya dah mencecah RM14 ribu sebulan.Bila lihat pencapaian ini saya jadi tak ragu-ragu untuk berhenti kerja dan memulakan bidang kerjaya baru…”ujar Safiah.

“Suami yang pada mulanya terkejut dengan tindakan saya beli beautiful ini pun akhirnya terlibat sekali dalam perniagaan ini.Dia turut meninggalkan bidang kerjayanya sebagai pensyarah disalah sebuah IPT untuk bersama dengan saya memantapkan lagi perniagaan.Turut sekali saya tarik adalah adik-beradik saya.Mereka dah lihat bukti kejayaan saya didepan mata, jadi mereka tak rasa was-was untuk membabitkan diri.Sekarang tiga adik beradik saya dan suami saya sudah pun bergelar CDM dan punya kereta Mercedes sendiri.Kami dah cipta rekod dalam syarikat bila empat beradik jadi CDM…”ujar Safiah lagi.

 

DI ANTARA PRODUK-PRODUK HAI-O ..

  • beautiful bio-aura(filter A,B,C,D,E,F )
  • premium beautiful corset
  • bio zone food purifure
  • herba maharani
  • garam buluh
  • lacto-lite
  • bio zone car
  • bio ever
  • la praise skin care package

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.